maanantai 3. helmikuuta 2014

Korvensuun 3 tapaa estää flunssaan sairastuminenVau, mikä viikko takana! Mielettömän kivan me&i-kick off viikonlopun jälkeen meinasi flunssa iskeä sopivasti talven kiireisimpään aikaan kevätmalliston julkaisuviikolle. Mun etelä-pohjalaisen mummani paras neuvo kautta aikojen on ollut "kun päättää ettei sairastu, ei sairastu" (myös "viisas ei pety" on hänen neuvoistaan tutuimpia, mutta siitä neuvosta pyrin pysymään loitolla, lähinnä siksi, että se sotii vahvasti onnellisuusprojektiani vastaan) ja koska tässä vaiheessa aikaa sairastamiselle ei ollut, päätin ottaa kovat keinot käyttöön. 
Ensimmäinen keino taistella flunssa taka-alalle on asenne. Päätin heti, että tämä tauti päästää minut vähällä ja asetin toipumiselle takarajan. Tiedättehän, kun ajattelee saavansa hyvää, se yleensä ottaen tapahtuu. Sama pätee toisinkin päin. Kun odottaa vuosisadan flunssaa, sen varmasti jostakin löytää. Ympäröin siis itseni mahdollisimman positiivisilla asioilla ja odotuksilla tulevasta talvesta. Ja tiedän toki kolmen lapsen äitinä, että ei se aina ole helppoa eikä sujuvaa. On helppoa murehtia lasten mahdollista tautikierrettä. Positiivinen asenne vaatiikin tietoisuutta omista ajatuksista ja tahdonvoimaa valita se hyvä, mukava tai iloinen ajatus surkean, surullisen tai vihaisen sijasta.  
Tervehtymistä otin tukemaan vahvistavat ajatukset eli affirmaatiot. Tutustuin syksyllä Louise L. Hayn You can heal your life -kirjaan, jossa käsitellään sitä, mistä erilaiset epämukavat tilat ja taudit syntyvät. Hayn kirjoja on suomennettukin, joten jos haluat oppia lisää siitä, miten omilla ajatuksilla voi vahvistaa omaa terveyttä, niitä kannattaa hakea kirjastosta ensi alkuun. Hayn ajatus on, että jokaisen taudin taustalla on tietty syy, joka pohjimmiltaan juontuu kahdesta asiasta, pelosta tai vihasta. Flunssa on Hayn mukaan vastine massanegatiivisuuteen ja uskomuksiin sekä tilastojen pelkoon. Tämä tuntuu jotenkin järkeenkäyvältä. Tammikuussa lapsiperheissä usein pyörii monenlaisia pöpöjä ja media rummuttaa tulevia influenssa- ja vatsatautiepidemioita ja kellottaa niitä reaaliaikaisesti. Eipä ihme, että siihen menee mukaan ja alkaa tiedostamattaa odottaa omaa vääjäämätöntä vuoroaan. 

Hay tarjoaa affirmaation, jolla suojautua flunssalta. Suomeksi ajatus menee suurin piirtein näin: "En ole sidottu muiden uskomuksiin tai kalenteriin. Olen vapaa kaikesta vaikutusvallasta." Muutaman kerran päivässä näin todettuani tunsin todella, että en ole sidoksissa muiden odotuksiin ja pelkoihin tulevista flunssista tai niiden kestosta tai rajuudesta. Uskomattoman vapauttavaa!
Koska en halunnut jättää mitään sattuman varaan, lisäsin ruokavaliooni tulehdusta vähentäviä ja terveyttä edistäviä superfoodeja. Join pakuriteetä useamman kupillisen päivässä hunajan kanssa ja lisäsin Puhdistamon Luomu amla-uutejauhoa aamumysliin ja mustikoihin. Amla-marjassa on valtavasti C-vitamiinia, jonka tehoon flunssan lyhentämisessä monet uskovat. Pakuritee on ollut luottotuote koko sen ajan, jonka olen yrittäjänä toiminut (kotiäiti tai yrittäjä, ei suurta väliä, kumpikin ymmärtää, että sairastaa ei voi). Uskon, että syksyn sairastamattomuus on pitkälti pakuriteen ja riittävän C-vitamiinin ansiota. 

Tietenkin näitä on hankala todistaa suuntaan tai toiseen, mutta tärkeämpää onkin ehkä se, että kokee voivansa itse vaikuttaa omaan terveyteensä. Kun kokee olevansa tekijä eikä olosuhteiden uhri, on jo lähtökohtaisesti lähempänä onnistumista.


Terveyttä viikkoon! Life supports you!

Terveisin,
Anna

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...