tiistai 4. helmikuuta 2014

Matkakuumeilua ja hiukan Pariisin Disneylandia

Sleeping Beauty Castle, Disneyland Paris


Uuh, mikä matkakuume! Matkatoimistoilta kotimaasta ja Norjasta tulee kilvan kiinnostavia uutiskirjetarjouksia lennoista ja matkapaketeista talveksi ja tulevaksi kevääksi ja mun matkahammasta vaan kolottaa kahta kauheammin. Ongelmahan (siis haaste tietenkin, ei ongelma) tämä ei olisi, jos käytettävissä olisi rajattomasti a) aikaa ja b) rahaa. Nämä vain harvoin tulevat ihmiselle yhtäaikaisesti. 

Tässä vielä tämän vuoden puolella haluaisin lomailla a) perheellä auringossa, b) perheellä rinteessä, c) tyttöporukalla kaupunkikohteessa,  d) tyttöporukalla rinteessä ja e) miehen kanssa Lontoossa / Pariisissa / Barcelonassa. Lista on pitkähkö ja rajauksia kohteisiin ja osallistujiin on tehtävä. Käyköhän muillekin äideille niin, että useimmiten päätös osuu matkaan perheen kanssa? Meillä ainakin. Ja mukavaahan se on. Hienoja kohteita, joissa on mukava kulkea lastenkin kanssa on niin paljon. Matkakuumeilun ensi vaiheessa usein auttaa, kun muistelee edellisiä kivoja reissuja.


Hotel New York


Yksi meidän perheen suosikkikohde on Pariisi ja siellä Disneyland Paris. Luin ensimmäisenä kielenä koulussa ranskaa ja siitä syntyi rakkaus Ranskaan. Lähinnä maahan, ei niinkään kieleen. Kahdentoista vuoden opiskelun jälkeen osaan kertoa lähinnä sen, onko kissa puussa, pöydän alla vai tuolin päällä. No joo, ehkä tämä oli hiukan karrikoitua, sillä myös majoittuminen, ruokailu ja liikennöinti on tähän onnistunut ranskallani oikein hyvin. Pariisi on tosin muuttunut paljon siitä, kun siellä asuin ja työskentelin vuosia sitten. Nyt myös englannilla pärjää, jopa metrolippua ostaessa. Kaikenlaista.

Disneyland on lapsiperheelle mahdollisimman helppo kohde. Siellä on nähtävää ja koettavaa kaikenikäisille, siis myös aikuisille. Puistoja on nykyään kaksi, Disneyland Parc ja Walt Disney Studios Parc. Puistoihin tutustumiseen ja niistä täysillä nauttimiseen kannattaa varata vähintään kaksi (mieluummin useampia) päivää. Me ollaan ratkaistu tämä yöpymällä alueen hotelleissa, joissa lapset on otettu hyvin huomioon. Näin olemme voineet nauttia Disney-hahmoista ja laitteista eli attractioneista aamusta saakka.  

Jouluna katselimme lasten kanssa videoita Disneylandin joulunajasta ja olimme niin myytyjä, että miltei varasimme matkan jo seuraavaksi jouluksi. Voin kuvitella miedät luistelemassa hotellin New Yorkin edustalla! Ehkä Pariisin ilmasto on kuitenkin miellyttävämpi johonkin muuhun vuodenaikaan. Sesongin ulkopuolella hintataso sekä vierasmäärät ovat alhaisempia, jolloin puistossa on huomattavasti mukavampaa liikkua eikä laitteisiin tarvitse jonotella niin pitkään.
Disneylandista menee muuten paikallisjuna Pariisiin reilussa puolessa tunnissa, joten kulttuuria ja shoppailuakin voi liittää lomaansa. Muutamassa minuutissa pääsee junalla La Vallée Villageen, joka on täynnä outlet- ja muita kivoja liikkeitä. Viimeksi löysin sieltä i-ha-nan Desigualin takin, joka saa aina kehuja näyttäytyessään. Sekin on muuten muuttunut vuosien aikana, että ostoskeskuksissa ei enää tupakoida sisällä. En muista, kumpi enemmän minua enemmän hämmensi, tupakoinnin salliminen sisätiloissa vaiko lopulta sen kieltäminen. Lapsimyönteiseempään suuntaan ainakin mennään sielläkin!

Miinuspuolia Pariisin Disneylandissa on oikeastaan vain kaksi, korkea hintataso ja ravintoloiden ruokavalikoima, joka koostuu lähinnä valkoisesta leivästä, croissanteista, suklaapullista, ranskalaisista ja limsasta. Mutta jos kestät muutaman päivän ilman tuoreita vihanneksia ja hedelmiä ja olet varautunut rahanmenoon, on Disneyland ikimuistoinen kohde. Annan mielelläni vinkkejä, jos matkakuumeesi suuntautuu Pariisin Disneylandiin.

Bonne journée!
Life loves you!

Terveisin,
Anna

2 kommenttia:

  1. Kärsimme samasta taudista. Kuume ei meinaa hellittää. Harmi, että sairastan myös kodinlaittokuumetta. Tulee kalliiksi hankkia lääkitys kumpaankin vaivaan...

    VastaaPoista
  2. Mulla on toi kans! Tuleekohan ne samassa paketissa? Mulla on haaveissa vähintään 10 henkilöä mukavasti vetävä ruokapöytä. Ongelma tuleekin siinä, että pöydän ympärille pitäisi hankia ensin suurehko ruokasali. Voi näitä valkoisen länsimaisen naisen ongelmia ;)

    VastaaPoista

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...