keskiviikko 6. elokuuta 2014

Katto, maalaus ja ikkunat [Huvila Solsidan]

Olin poissa mökkityömaalta viitisen päivää, partioleirillä. Leiri päättyi siivoamiseen ja seuraavana päivänä mökkityömaa jatkui siivoamisella. Tuntui kotoiselta.   


Ja kas, poissaollessani mökkimme on huopakaton teko on viety loppuun.  28-30'C asteiset päivät ja siis suora auringonpaiste esti välillä katolle menoa kun tulikuuma bitumihuopa tarttui tekijöiden jalkoihin, kuin ... kuin terva!  (Mitä se siis onkin, daah.)

Kuten kuvasta näky, on talon ulkomuodossa vielä sekä ylimääräistä että puutteita; telineiden takia koko töllistä ei saa oikein selvää. Toisaalta terassin puute tekee talosta tosi korkean. Nooh, pikkuhiljaa.Ja kuulkaas, maalasimme talon ekaa kertaa sisältä ja ulkoa. Ulkoa se on myös homesuojattu ensin. Itse maalaaminen oli hauska "Maalaamista & Kuohuviiniä" -talkootapahtuma pari viikkoa sitten, siitä ensi kerralla. Ja hei, mökkimme sai ekat ikkunat ja ovet. Ne asensimme tänään. Ikkunoiden ristikot ovat vielä paikallaan ja samoin talossa on vielä hirsitalolle tyypilliset kulmasalvokset. Molemmat saa mennä. Pois. Ensin mainitut lähtee napsauttamalla ja jälkimmäiset moottor'sahalla. Tosin suunnitelmat hirsinurkkien sahaamisesta sai timpurit itkun partaalle. Oikeasti. Niiden mielestä raiskaamme koko talon, jos sillä ei ole hirsinurkkia. Herrat jo suunnitteli isälleni soittamista; "Poikas on seonnu!"   Katsotaan miten käy. Ikkunaristikot saa takaisin, hirsinurkkia ei. Timpuri on tontilla enää päivän ja sitten alkaa 
 • satunnaisempi ja itsenäisempi mökkityö
 • oma päivätyö
 • vaimon ilta- ja päivätyö. 
Tuo yllä oleva yhtälö ei ehkä nopeuta hanketta? Yes, no?

Ei siis ihan mennyt raksan suhteen kesä niin kuin piti.  Aika lähelle kuitenkin. Ikuisena optimistina en suostu uskomaan "yllätyksiin". Vieläkään. Ei ne minulle satu. Niinpä alan nyt vasta ehkä tajuamaan, että 3-5 viikon hidasteet ihan oikeasti siirtävät talon valmistumista 3-5 viikolla - ellei jopa kuukausilla talven takia. 

Toisaalta mitään kauheaa ei tapahtunut. Kukaan ei loukannut itseään, tavarat tuli niin kuin pitikin, työvoima oli lopulta ensiluokkaista, mitään ei rakennettu perusteellisen väärin  - niin ja tontilla ei ole viikinkien hautaa eikä lento-oravia. Eikä edes niin kakkaa. Lento-oravien siis.

Seuraavaksi ohjelmassa;
 • (lasten kanssa oloa)
 • rakennetarkastus
 • yläkerran ulkoseinien koolaus, villoitus ja panelointi
 • lattian teko
 • (lasten kanssa oloa)
 • parven teko
 • (lasten kanssa oloa)
 • sisäkaton villoitus ja panelointi
 • johonkin väliin sähkö- ja lvi-kavereiden panos. Kävispä vielä tuuri, että tyypit pääsee sopivissa raoissa. 
 Carpe Diem - Tartu kalenteriin, arkityö alkaa!

   Kristian 

(Kirjoittaja on ikuinen taivaanrannan maalari jonka parta on selkeästi harmaantunut raksaprojektin aikana. Kirjoittaja luuli sitä aluksi maaliksi. Optimisti.)2 kommenttia:

 1. Hyvältä näyttää! Tupareihin on vielä liian pitkä aika, joten kysyn: Millon ne harjakaiset on? Keltainen leski odottaa kylmässä. ..

  VastaaPoista
 2. Hihii, hyvältä kuulostaa. Ehkä mä uupuneena rikoin jotain lakia enkä järkännyt harjakaisia. Mutta juhlimatta toi tönö ei nouse, se on varma. Ratkaisemme ongelman lähiaikoina.

  VastaaPoista

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...