Ajatukseni oli ilahduttaa teitä perjantaisin ruokateemalla, mutta koska olin ilman toimivaa nettiä monta päivää, Food Friday muuttui kakku-maanantaiksi. Ja koska sitä ihminen kakkua tarvitsee ellei juuri maanantaina! Suloinen ystäväni Maiju on luvannut ilahduttaa meitä keittiökokeiluillaan (kokeilu on vuosisadan understatement, Maiju osaa keittiössä lähes mitä vaan), joista tässä siis ensimmäinen.
Tiikerikakku
(gluteeniton & maidoton)
200 g maidotonta margariinia
3 dl sokeria
3 kananmunaa
4 dl gluteenitonta maidotonta jauhoseosta
2 tl leivinjauhetta
1 dl appelsiinimehua
3 rkl kaakaojauhetta
Margariinia ja gluteenittomia korppujauhoja vuoan jauhottamiseen
Laita uuni kuumenemaan 175 asteeseen.
Vatkaa pehmeä rasva ja sokeri vaahdoksi ja lisää kananmunat yksitellen
joukkoon hyvin vatkaten. Sekoita leivinjauhe jauhoihin ja lisää
taikinaan vuorotellen appelsiinimehun kanssa varavasti sekoittaen.
Siirrä 1/3 taikinaa toiseen astiaan ja sekoita kaakaojauhe joukkoon.
Voitele kakkuvuoka rasvalla ja korppujauhota pinta. Laita ensin vaaleaa
taikinaa vuokaan ja sitten tummaa taikinaa vaalean taikinan keskelle.
Halutessasi voit vetää haarukalla vuoan ympäri, jotta taikinat hieman
sekoittuvat.
Paista uunin alatasolla n. 50 min, tai kunnes puutikulla kokeiltaessa
taikinaa ei tartu tikkuun. Jäähdytä hetki ennen kakun kumoamista.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti