maanantai 9. joulukuuta 2013

Keijun joulukoti
Huh, itsenäisyyspäivänä oli vihdoin hyvä hetki rakentaa Helinälle jouluinen yksiö. Vaikka olenkin pyrkinyt tiettyyn rentouteen ja välttämään suorittamista, saan edelleen pientä stressiä tekemättömistä töistä. Helinän kotia nyt ei ehkä voi työksi kutsua ja se ei ainakaan ollut "pitäisi"-hommia vaan täysin omaehtoista. Silti huomasin hermojeni kiristyvän, kun projekti ei edennyt alkua pidemmälle. Mitenköhän kenenkään hermot kestävät sellaista ihan oikeaa rakennusprojektia? Idea projektiin tuli Unelmien Talo & Koti -lehdestä (12/2013), jossa tehtiin tontuille yksiöitä. Mä kun tykkään tarinoista ja salaisista maailmoista (lapsena olin ihan varma, että pesukoneen rummun sisältä aukeaa ovi salaiseen maailmaan) niin tämä kutkutti ihan toimintaan saakka. Jos jossakin on taikaa niin eiköhän vain Helinän joulukodissa? Mun suosikkimatkakohteiden listallahan on kohteita kuten Narnia ja Hogwarts, joten tämä sopi kuin hattu päähäni. Tällä taikuuden tasolla kun jatketaan niin kohta jo juostaan King's Crossin asemalla läpi seinän ja päädytään laiturille 9 ja 3/4! 

No mutta asiaan. Tässä vielä lähtöpiste: tyhjiä purkkeja, pähkinöitä, käpyjä ja menneiden vuosien joulukoristeita. Sopivan kokoisten lasipurkkien löytäminen ei muuten ole ihan niin helppoa kuin voisi kuvitella. Nämä purkit ovat Ikeasta mutta olisi kaivannut hiukan leveämpiä ja korkeampia. Lopputulos oli kuitenkin oikein söpönen, joten en valita. Meillä tontut vaihtuivat keijuun, kun löysin tämän joulupukuisen Helinän, jonka ostin Pariisin Disneylandista vuosia sitten. Helinä on hiukan kärsinyt matkan varrella ja toinen siipikin on katkennut mutta eipä ole vaaraa siitä, että lentäisi karkuun. Disneyland on muuten mahtava paikka, jos olet yhtään innostunut saduista, tarinoista ja taikamaailmoista. Siis kunnes se laituri 9 ja 3/4 löytyy. Sitten mennään ja lujaa.Kaksi purkkia on vielä viimeistelyä vaille, sillä eihän sitä voi tehdä vain yhtä, jos lapsia on kolme. Onneksi toiseltakin Disneyn reissulta oli tuotu Helinä niin niistä ei tullut kiistaa siitä (siis ihan tässä joulun hengessä ei lainkaan meillä riidellä ja ollaan kovin, kovin kilttejä). Kolmoselle sopikin jo sitten perinteinen tonttu ja olkipukki. Voihan se olla, että saan niistäkin tänne kuvia ennen joulua.


Taianomaista joulunalusaikaa!
Anna


I fell in love with the idea of studios for Santa's little helpers I saw in Unelmien Talo & Koti magazine. This one is for one of my favorites, Tinker Bell and I think it looks beautiful and feels like it's full of magic and joyful spirit. This particular Tinker Bell is a souvenir from Disneyland Paris which has been one of our family's favorite holiday destinations for years. We also have high hopes on catching the train on platform nine and three quarters.

I wish you a lovely week!
Anna


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...