Korvensuun gluteeniton ja hiivaton pizza
Pohja:
5 dl vettä
5 dl riisi- ja/tai tattarijauhoja, myös soijajauhoja voi käyttää
1/2-1 dl öljyä
suolaa reilusti
Päälle:
Tomaattimurskaa tai tomaattikastiketta
graavilohta tai savulohta
vuohenjuustoa tai mozzarellaa
oliiveja
aurinkokuivattuja tomaatteja tai tuoretomaattia siivuina
juustoraastetta
oreganoa
Sekoita aineket keskenään kulhossa. Seos on hyvin juoksevaa, valuvaa. Kaada taikina pellille ja paista 225 C asteessa noin 20-30 minuuttia. Pohja on valmis kun se kutistuu reunoista ja saa hiukan väriä. Kovin tarkkaa tämä ei ole niin kuin ei mikään mun ruoanlaitto.
Pohjan paistuessa valmistele täyte. Itse jätän kaiken melko isoiksi paloiksi mutta toki kaiken voi yhtä hyvin pienistää aivan pieneksi. Levitä tomaattikastike ja täyte kuuman pohjan päälle ja paista vielä noin 10 minuuttia, riippuen uunin tehosta. Itse paistan kiertoilmauunissa grillivastuksilla 225-250 C asteessa alle 10 minuuttia.
Pizzan kanssa maistuu mainiosti salaatti ja lasillinen punaviiniä. Jälkiruoaksi muutama pehmeä taateli.
Nauttikaa viikonlopusta! All is well!
Anna
Kiitos ohjeesta. Minun pitikin kysyä tuota ohjetta, kun niin mainiolta maistui joulun jälkeisenä perjantaina teillä vieraillessa. :)
VastaaPoista