tiistai 14. tammikuuta 2014

Odotettu ensilumiTuli se talvi lopulta myös tänne Etelä-Suomeen. Lunta satoi lauantaina ainakin sentin! Olimme Kakkosen ja Kolmosen kanssa kolmestaan kaupungissa, kun Ykkönen pääsi isän kanssa kovasti odottamalleen yliyönmökkireissulle Solsidaniin. Korvensuu 1919 muutti loppukeväästä Solsidaniin, aina aurinkoiselle tontille, jossa on se ihana vanha omenapuu, marjapensaat ja mahdollisuus toteuttaa monenlaisia rakennus-, sisustus- ja DIY-unelmia. Solsidanissa on toistaiseksi pienen pieni, hyvin shabby chic-tyylinen mökki, joka nyt siis todettiin oikein riittäväksi yöpymispaikaksi myös pakkassäällä. Tosin yöpyjät olivat ne meidän perheen kaksi partiolaista, tilanne voisi olla hyvin toisenlainen juoksevaa vettä ja kunnan jätehuoltoa arvostavan perheenäidin silmin. Lämmityksestä en uskaltautunut etukäteen edes kysymään, mutta mökissä oli sitten onneksi ollut mieluumminkin kuuma kuin kylmä. Ja onhan se huikeeta, kun saa nukkua sisarusten ja isän yhdessä rakentamassa  ja maalaamassa kerrossängyssä! Sillä välin kaupungissa ei oltu uskoa tuuriamme, ensilumi ja eka Putous-jakso saman päivänä!  Lapset innostui tietenkin niin täysin, että liukurit oli etsittävä saman tien. Kolmonen juoksi pitkin pihaa toivottaen hyvää joulua kaikille vastaantulijoille, ihan vaan siitä ilosta ja onnesta, jota lumisade hänessä herätti.

Ja mikä onni, että pakkanen on jatkunut ja lumi pysynyt maassa. Tässähän on erinomaiset mahdollisuudet päästä laskettelurinteeseen, luistelemaan ja hiihtämäänkin. Välillähän sitä kyllä törmää ihmisiin, jotka ulkoilee säällä kuin säällä. Tiedättehän sen sloganin, että ulkona viihtyminen on vain pukeutumiskysymys? No, mä en ole näitä ihmisiä. Mä ulkoilen kesällä, kun paistaa ja talvella, kun on pakkasta. Ja mielellään paistaa myös niin että otsaa vihloo, se on tietty bonusta. Nyt olosuhteet on siis aika ihanteelliset! 

Lopuksi haluan jakaa neuvon, jonka sain veljeltäni, kun pyysin mielipidettä työhön liittyvässä asiassa: Älä syö keltaista lunta! 


Life loves you! 

Terveisin,
Anna

4 kommenttia:

  1. Mökkinne kuulostaa ihastuttavalta paikalta, täytyypä ensi kesänä kutsua itsensä vieraaksi :)

    VastaaPoista
  2. Tuollaiselle mökkireissulle (mukavuuksilla tai ilman) voisin minäkin lähettää täältä osan sakkia. Tykkäisivät varmasti! Meilläkin on ilakoitu ensilumesta ja kelkkamäestä kaikuvat iloiset "mitä jäbä duunaa"-huudot. :)

    VastaaPoista
  3. Nukkuvatpa vaan paremmin kun ei ole liikaa mukavuuksia :)

    VastaaPoista

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...