maanantai 14. huhtikuuta 2014

Pääsiäis-rairai
Vaikka viime viikkoina on tuntunut siltä, että aika on kulunut töissä, se ei kuitenkaan taida ihan pitää paikkaansa iPhonesta löytyneen todistusaineiston valossa. Rairuohot saatiin istutettua eikä edes liian myöhään! Harvaan tosin, mutta mahtuupahan enemmän tipuja ja pupuja ja suklaamuniakin joukkoon. 
Keskiviikkona saadaan ystäviä lapsineen kylään. Tarkoitus on askarrella pääsiäiseksi muutamat tiput tai puput ja askarella viilipurkin ympärille keväiset kehikot. Sain kivoja vinkkejä kevyeen askarteluun kollegoilta ja luulen, että onnistumme paitsi nauttimaan toistemme seurasta myös askartelemaan ilman loppun palamisen uhkaa. Se ei nimittäin ollut kaukana lauantai-iltana, kun valmistimme virpomisvitsoja vielä iltamyöhäisellä. Koko uudellamaalla ei ollut loppuviikosta enää myynnissä askarteluhöyheniä (siis niitä äitiystävällisiä rautalangallisia), joten varmistuttuamme asiasta käymällä noin neljässätoista eri liikkeeessä, vaihdoimme taktiikkaa ja koristelimme oksat silkkipaperikukilla. Ei paha rasti lainkaan  levänneenä ja ajan kanssa mutta näin työstä työhön hypelleenä tuntui jo hiukan liialliselta. Jopa niin, että päätimme olla ensi vuonna matkoilla palmusunnuntaina. Matkakohdetta emme vielä päättäneet, mutta lapset toivovat kylpylää ja minä tuttuun tapaan Ranskaa. Katsotaan kuka tällä kertaa vetää pisimmän korren.
Oksat saatiin tosiaan tehtyä ja rait kylvettyä (joka kerta mietin, olisiko tänä vuonna se kerta, kun istutan rairairuohon tyhjään koskenkorvapulloon ja aina se kaatuu siihen, että meillä ei kirkasta juoda) ja lapset pääsivät virpomaan. Pieniä suklaamunia olen ostanut jo pari viikkoa. En tiedä, kuka niitä syö, kun purkki on jatkuvasti tyhjä. Eilisiltä virpojilta jäi heiltäkin muutama pussi ihan syömättä mutta paljon kanssahan pärjää, eikö niin? Aurinkoa!

Terveisin,
Anna

4 kommenttia:

 1. Nii-in, langalliset höyhenet voi loppua. Nyt ei Erkkikään ihmettele, jos seurailen vainuani ja päädyn höyhenosastolle jo helmikuussa, varmuuden vuoksi.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No jonkunhan se on turvattava höyhenien saatavuus. Ensi keväänä päivittäistavarakauppa osaa ehkä varustautua suuremmin määrin.

   Poista
 2. Nämä sun juttusi saa mut niin hyvälle tuulelle. Samaistun sun tunnetiloihin :). Mä sain lisäaikaa vitsan vääntämiseen, koska meidän lapset virpovat vasta lauantaina Pohjanmaalla.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiva kuulla Katja :) Meilläkin lapsena Pohjois-Pohjanmaalla virvottiin vasta pääsiäisenä, varmaankin sitten lankalauantaina. Kerran meillä oli uusmaalainen perhetuttu vieraana palmusunnuntaina ja hän halusin virpomaan. Arvaa nolottiko virpoa vääränä päivänä ;)

   Poista

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...