keskiviikko 23. huhtikuuta 2014

Rento pääsiäinenOlipa upea pääsiäinen! Kaikki osui just niin nappiin ja siihen päälle oli vielä niin aurinkoista ja lämmintä. Neljässä päivässä ehtii yhtä jos toistakin, etenkin kun ei ole wifiä käytettävissä. Meille on muodostunut jo perinteeksi viettää pääsiäislomasta puolet ystävien luona ja toinen puoli mökillä perheen kanssa. Muistelin eilen, että vuosia pääsiäinen oli lähinnä hyvää aikaa lukea tenttiin ja varsinainen pääsiäisen vietto oli vain unelma. Sekään vaihe elämässä ei kestänyt loputtomiin, vaikka tuntuikin loputtomalta.Ystäväni kertoi pitävänsä päsiäisestä enemmän kuin joulusta (ja kunnon kristittynä niin kuuluukin, pääsiäinenhän on kristikunnan suurin juhla). Jouluun kun liittyy valtavasti valmisteluja ja monella myös paineita, jotka tuovat jouluun suoriutumisen ilmapiirin. Pääsiäisestä sen sijaan voi vain nauttia ilman suurempia esivalmisteluja. Meilläkin valmistelut olivat lähinnä keveitä istutuspuuhia ja suklaamunien hankintaa. Ei muuten helppo homma sekään, jos munat mystisesti tuppaavat häviämään tarjoiluastiastaan. Olisihan ne tietysti voinut piilottaa näkösältä, mutta eivät ne kaapissa niin kauniita ole.

Pääsiäispäivänä laiturilla istuessani mietin, mistä kokemani rauha ja onnellisuus oikein kumpuavat. Asiat eivät varsinaisesti ole menneet parempaa tai huonompaan, kunhan vain ovat. Huomasin sitten, että olen viime vuosien mittaan luopunut suorittamisesta miltei kokonaan. Voin antaa itseni istua paikallani ja nauttia auringosta ja lämmöstä ilman pienintäkään ajatusta siitä, mihin seuraavaksi "pitäisi" ryhtyä. Alan hiljalleen ymmärtää tarinaa Martasta ja Mariasta. Tiedättehän sen, jossa Martta puuhaa ja puuhaa ja Maria istuu Jeesuksen kanssa juttelemassa. Martta hermostuu ja pyytää Jeesusta puuttumaan asiaan. Jeesus vain toteaa, että Maria on valinnut hyvin ja sitä ei pidä häneltä ottaa pois. Reippaat kolmekymmentä vuotta Marttana ja nyt sielussa rauha Mariana. Kuka olisi uskonut.

Tähän rennompaan olemiseeni kuului myös rento pääsiäiskakku, joka syntyi Suolaa&Pippuria-blogin mutakakku-ohjeella. Päälle näteimmät suklaamunat, joita löysin ja tarjolle. 

Lämpimiä, rentoja päiviä jokaiselle!

Terveisin,
Anna


3 kommenttia:

 1. Kauniita kuvia, voi että! Aurinko saa minun sisäisen Mariani esiin. On niin kiva vain olla möllöttää. Olen sitten talvella enemmän Marttana. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. :D toimii se varmasti noinkin!

   Kuvat yllätys, yllätys paranee kun saa hyvän kameran käyttöön :)

   Poista
 2. Aivan ihanan kesäisiä laiturikuvia. Onkiretkelle pitäisi päästä! Mukavaa viikkoa sinulle :)

  VastaaPoista

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...