tiistai 6. toukokuuta 2014

Istutusideoita Tukholmasta


Loistava Tukholman risteily takana ja paljon uusia ideoita nyt hautumassa. Sää Tukholmassa oli aurinkoinen mutta tuuli purevan kylmä. Sen verran etelämpänä siellä ollaan, että kirsikkapuut olivat täydessä kukassa tai jo ylikin eikä koivuallergikon nenä valunut. 


Vanhan kaupungin kaduilla ei vielä aamusta ollut ruuhkaa ja meidänkin kolmen lapsen, äidin ja mumman seurueelle riitti paitsi tilaa, myös nähtävää. Suosikkiterassiravintolani Le bar Rougen edessä oli tämän kevään puhuttelevimmat istutukset. Mitenköhän meillä hyasintti on ainoastaan joulukukka? Ja jos se nyt on Tukholmassa kevätistutusten pääosassa, montako kevättä myöhemmin niitä nähdään meillä Suomessa?


Muratin ja hyasinttien yhdistelmä oli tosi kaunis. Parasta tietenkin se, että tämä olisi itselläkin toteutettavissa. Muratti tuntuu myös talvehtivan ainakin täällä eteläisessä Suomessa aika hyvin ja sinnittelee vähemmälläkin hoidolla (siis hyvää puutarhahenkilökuntaa on nykyään niin vaikea saada).


Lasten kanssa Tukholman vanha kaupunki on ihana paikka kuljeskella vähän hiljaisempana aikana. Käveltiin rauhakseltaan ja pysähdeltiin välissä ottamaan kuvia ja tutkimaan pikkuputiikkeja. Mä löysin upeat mustat nahkahansikkaat, joissa oli mielettömän hienoa turkoosia tehosteena ja lähtihän jostakin mukaan yksi pehmohirvikin. Se onkin ihan riemastuttavaa, miten ruotsalaiset ovat kääntäneet hirvikannankin matkailuvaltiksi. On meillä paljon opittavaa.


Yhdellä kapealla sivukujalla oli näin kaunis kukkakauppa, Christoffers Blommor. Hiukan rähjääntyneet tikapuut, paljon reiluja laatikoita ja suloinen sekamelska erilaisia kukkia. Juuri sellainen maisema, josta haaveilen meidän huvilan pihamaalle, ehkä aivan siihen tulevan kesäkeittiön viereen. Hortensioita, pioneita ja murattia ainakin.


Pari laatikkoa onkin jo odottamassa. Toinen on nyt lehtikorina, toinen täynnä pyöräilykypäriä. Niitä tosin ei kovin montaa edes tarvita täyttämään yhtä laatikkoa. Pyöräilykypärälaatikko - siinäpä asia, joka vie tehokkaasti ajatukset puutarhaunelmista arkeen. Onneksi tähän arkeen mahtuu sekä kypärät että puutarhahaaveet. 

Aurinkoista ja lämmintä viikkoa!

Terveisin,
Anna


Tätä blogikirjoitusta valmisteltaessa käytiin yhdellä (1) Helsinki-Tukholma-Helsinki-risteilyllä, syötiin neljä (4) aikuisten ja kuusi (6) lasten buffet-ateriaa ja uitiin pallomeressä 18-27 kertaa ja todettiin vastikään kohennetun Silja Serenaden raikastunut ilme. Tätä postausta kirjoitettaessa soitettiin useita remonttiaiheisia puheluita ja suunniteltiin tulevien viikkojen työprojekteja sekä selvitettiin kaksi (2) lievää leikki-ikäisten riitatilannetta sekä pidettiin mielessä lupaus kirjoittaa suihkurusketuskutsuista eikä  suinkaan istutuksista. Tämän postauksen julkaisemisen jälkeen syödään Kolmosen synttärijuhla-aterian arkiversio, makaroonilaatikko ketsupilla.

Kirjoittaja on wanna be -puutarhuri, joka ei osaa nimetä useimpia puutarhakasveja ja unelmoi viinitilallisen elämästä Provencessa. 

2 kommenttia:

  1. Aivan ihania asetelmia ja istutuksia. Saapa nähdä tosiaan, koska hyasintti kantautuu tänne keväisiin istutuksiin. Tukholma on aina mukava kohde, ja siellä riittää nähtävää :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tukholma on kyllä mainio kohde ja ehkä osin aliarvostettukin. Etenkin keväisin ja kesäisin se on upea kaupunki kuljeskella ja haistella uusia tuulia.

      Poista

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...