torstai 1. toukokuuta 2014

Sisävappu!


Aiemmin viikolla uhosin viettävämme vapun visusti sisätiloissa siitepölyn vuoksi. Vappuaaton lyhyttä kävelyä ystävien luokse ja takaisin lukuunottamatta aikuiset ovat onnistuneet tavoitteessa esimerkillisesti (tosin tässä on muutama tunti vielä vappua jäljellä, joten yllätyksiin on varauduttava). Vappuaatto oli oikein iloinen ja äänekäs neljän aikuisen ja seitsemän lapsen kesken!

Lapset, nuo villivarsat, saivat tänään erivapauden ja ovat ulkoilleet sään kylmyydestä ja sateesta huolimatta.
Mä sen sijaan paistoin sillä välin pikamunkit Marttojen ohjeella. Hiivaton taikina oli tosi nopea pyöräyt-tää ja saa erityispisteet siitä, ettei käsiä tarvinnut työntää taikinaan. Paistettaessa munkeista tuli hauskan muotoisia hahmoja. Kokeileva kokki lisäsi sokerin joukkoon nonparelleja, jotka eivät kyllä lopulta py-syneet munkin pinnassa juuri lainkaan. 
Vapun juhlatunnelma ja herkuttelu jatkuu meillä vielä viikonloppuna, kun juhlimme Kakkosen ja Kolmosen syntymäpäiviä. Kunhan munkit on syöty, laitetaan (taas) koti kuntoon ja paistellaan synttärimutakakut ja muut lasten toivomat herkut. Serpentiinit ja ilmapallot saavat hyvällä syyllä jatkaa koristuksena ainakin viikonlopun yli.

Hauskaa loppuviikkoa!

Terveisin,
Anna


Tätä blogikirjoitusta valmisteltaessa ja kirjoitettaessa nautittiin 11 munkkia, 6 lasillista maitoa ja 1 lasillinen simaa (kaupan), soitettiin 3 puhelua, joista yhdenkään aiheena ei kuitenkaan ollut hauskan vapun toivotukset sekä kuunneltiin ainakin seuraavat Edith Piafin kappaleet:

Non, Je Ne Regrette Rien (2 kertaa)
La vie en rose
Milord
Padam Padam
La foule
Paris
Hymne A L'Amour (sekin 2 kertaa)

Kaikki munkkeja syöneet saivat xylitol-pastillit ruokailun jälkeen ja vain 1 jätti toisen munkin syömättä kiusallisen sokerin varisemisen vuoksi. 

Kirjoittaja on kauppatieteiden maisteri, joka uneksii elämästä Ranskassa, mutta remontoi uutta kotia pääkaupunkiseudulla. 


2 kommenttia:

 1. Miten sä löysitkään sellaisen taikinan, johon ei tarvi koskea. Nerokasta! Nuo jälkisanat on kiva keksintö. Ota ihmeessä tavaksi :). Kivoja juhlia sinne!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kaveri onneksi jakoi reseptin facebookissa. Tämähän oli miltei yhden käden resepti, sellainen vauvaystävällinen. Ainakin siis siihen asti kun aletaan paistamaan.

   Ja kiva kun tykkäsit jälkisanoista. Tätä kirjoittaessani nielaisin viimeisen suupalan eiliseltä jääneestä pikamunkista ;)

   Poista

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...